Een nabrander…..de 16e Etappe van Nikkie

Vers terug uit Bulgarije kijk ik terug op 3 hele mooie weken, waarvan ik de middelste met Noud mocht vieren. Als ik de filmpjes op youtube bekijk krijg ik heimwee naar de dagen die gevuld waren met natuur, paarden, Noud en Bulgarije. Ik realiseer me eens te meer hoeveel geluk ik heb gehad met de tochten van de 16e etappe en ben Noud dan ook zeer dankbaar!

Team van de week met vlnr Anne, Nikkie, Sanne en Jan

Ik heb bewondering voor de manier waarop hij deze tocht aanpakt en zich steeds weer weet aan te passen aan nieuwe situaties en aan de nieuwe groep mensen die met hem mee gaat. Dit alles met de bekende vrolijkheid en mooie verhalen. Zijn reis geeft natuurlijk genoeg voer voor vertellingen waarvan we volop hebben kunnen genieten. Sanne  en ik vertrokken geïnspireerd door zoveel energie en levenslust naar onze volgende bestemming. We vertrokken van de graanmagnaat waar Noud en Jan beiden al over vertelden, maar niet voor een duik te hebben genomen in de enorme hopen graan en zaden die daar lagen opgestapeld. Als Dagobert Duck zwommen we in de korrels die een heerlijke milde scrub vormden voor onze bemugde benen die nog steeds niet helemaal genezen zijn.

Wat een uitzicht

...en mooie plaatjes

De graanmagnaat was niet de enige bijzondere locatie. Elke dag weer was het een verrassing waar we terecht zouden komen en ik voel me bevoorrecht op deze manier een stukje van Bulgarije te hebben mogen meemaken. Super om te zien hoe Noud moeiteloos met iedereen contact maakt en als een koning op zijn paard tegen elke voorbijganger ‘Hi friend!’ roept. Als we op een gegeven moment twee lifters tegenkomen besluit ik de voor de hand liggende grap dat ze wel achterop mogen maar niet te maken, omdat ik weet dat Noud dat zal doen.  Ik heb ongelofelijke uitzichten gezien en heel veelzijdige tochten gemaakt. Ik heb bergen gezien, vlaktes, irrigatiekanalen, rivieren, trappen, spoorwegen, bossen etc.  etc. Ik geniet nog na en ik ben bang dat ik nooit een manier zal vinden waarop ik werkelijk aan mensen kan overbrengen hoe de reis voor mij geweest is.

Noud, duizendmaal dank!

Amazone van de week Nikkie

 

Geef een reactie

">

*