Het idee

Die vraag wordt mij vaak gesteld. Toen MaJet en ik in 1976 terugkwamen van een reis naar Jordanië met de Eend en in Bulgarije een hippie op een schimmel passeerden, werd het idee geboren ooit te paard van Nijmegen naar Istanbul te rijden.

Al die tijd hebben we er nooit meer over gesproken. Nadat ik in maart 2009 mijn bedrijf had verkocht en aan MaJet vroeg: “Wat denk jij dat ik ga doen”, zei zij droogjes: ”Met een paard naar Istanbul, dat heb je toch ooit gezegd!“

Ik had nog nooit op een paard gezeten en besloot eerst maar eens te gaan onderzoeken of ik het wel leuk zou vinden en het ook nog zou kunnen leren. Dit was wel belangrijk voordat ik het aan de grote klok zou gaan hangen.

Aldus geschiedde. In Beuningen heb ik meerdere keren per week in de Grande Manege een jaar lang les gehad van Hanke. Na een paar maanden was ik overtuigd van zin en kunnen. Reizen waarbij we paarden huurden in Australië en de VS deden mij besluiten over te stappen van dresseur naar Western rijden.

Hierna ben ik in Heumen bij de Banninkjes, Elly en Saskia, op les gegaan. Er werden twee paarden gekocht: Jan en Karel. Zij werden gelijk bij Banning in pension gedaan. Nu na 3 jaar is het zover. Op  9 april stap ik op Jan en ga samen met een gastruiter, die Karel berijdt, op pad.

2 reacties op Het idee

 1. Francis

  Ontzettend gaaf dat je dit gaat doen Noud! Wat gaaf, gewoon je droom achterna.
  Ik heb hier al veel van je voorbereiding gelezen maar ben wel benieuwd naar hoe je eea gepland en geregeld hebt. Ik hoop zelf over een paar jaar een rit naar zuid Polen te maken (en als ik genoeg tijd vrij kan maken verder door Roemenië naar de Zwarte Zee) dus ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en manier van voorbereiden. Ik ga je blog zeker volgen en hoop dat je vaak met up-dates kunt komen.
  Heel veel succes en vooral héél veel plezier! Geniet er van!

 2. Theo Willems

  Beste Noud,

  toevallig las ik in de krant van je reis naar Istanbul. Moest heel erg goed kijken op de foto of jij het wel was.
  het is natuurlijk ook heel lang geleden dat wij elkaar gesproken hebben.
  Mooi dat je je oude voornemen na al die jaren alsnog gaat uitvoeren.
  Ik wens je heel veel succes en plezier met je reis!
  “Look up and enjoy, anywhere the moon goes”.

  groeten van je oude “tric-trac”-maatje uit de “Brons”.

Geef een reactie

*